הום סטיילינג בטעם: סידור המטבח בזרימה נכונה

במאמר הקודם נתתי טיפים לארגון וסידור הבית בשיטת 'קון – מארי'; במאמר הזה אני רוצה להתמקד בחדר מאוד ספציפי ושימושי, הלוא הוא המטבח.

כמו כל דבר הקשור לעולם העיצוב והבניה – השלב הראשון ואולי החשוב ביותר הוא התכנון. סידור לוקה של המטבח עלול להקשות על העבודה בו ולהאריך אותה משמעותית. אנשים נוטים 'לחפף' בחלק הזה, אך מה שהם מפספסים הוא שלרוב סידור המטבח בזרימה נכונה לא תלוי בהוצאה כספית ענקית אלא בזמן ומחשבה בעיקר.

פונקציונאליות

את כלל הבית יש לתכנן תוך התחשבות בפונקציונאליות של החפצים, אך במטבח יש לתת על כך דגש גבוה אף יותר. כיום, צורת הסידור הנפוצה ביותר היא הסתרת מרבית אלמנטי המטבח בעזרת ארונות וחיפויי זכוכית אלגנטיים. אממה, כל דבר במינון; לא כל דבר כדאי 'להעלים' מאחורי ארון. מדיח כלים למשל, או מקרר יכולים להיטמע בעיצוב המטבח על ידי חיפוי תוך שנוחות השימוש בהם לא יורדת. לעומת זאת, אם נחפה את הכיריים או הכיור לא יהיה נוח להשתמש בהם והפונקציונאליות שלהם יורדת.

מזווה - מזון יבש, ממתקים ושימורים

אתם כבר יודעים שאין דבר כזה מטבח בלא מזווה; דבר ראשון שהייתי ממליצה לכם לעשות הוא לחלק את מדפי המזווה לפי סוגי מוצרי האוכל, כך יהיה לכם הגיוני ונוח בראש כאשר אתם באים לשלוף מוצר מהמדף. טיפ נוסף שאני רוצה לתת לכם, והוא נוגע בעיקר למשפחות בעלות ילדים: השתדלו למקם את ארון המזווה במיקום גבוה יחסית, ובתוכו מקמו את החטיפים והממתקים במדפים הגבוהים; כך תהיה לכם שליטה על מינוני הסוכר שצורכים הזאטוטים 

כלי זכוכית

כיוון שמדובר בכלים עדינים ביותר, מומלץ לאחסן אותם בארונות גבוהים (לא מגירות!), אך לא גבוהים מידי – בגובה העיניים. כך ניתן לראות אותם בעת ההוצאה על מנת למנוע התרסקות או שבר. טיפ יעיל: ברוב הבתים יש מספר לא מבוטל של כוסות, הייתי ממליצה לכם לבחור עבורן ארון רחב או אפילו שניים כדי שתוכלו לחלק אותן לשבירות ולא שבירות.

סכו"ם

לדעתי האלמנטים השמישים ביותר במטבח, מה שאומר שעליהם להיות נגישים ביותר. למזלנו לסידור הסכו"ם קיים פתרון פשוט ונוח והוא המגש המחולק. בחרו מגירה מיועדת (לי נוח על יד הכיריים גם כן), הניחו בה את המגש וסדרו אותו על פי בחירתכם. במידה ויש ילדים קטנים בבית אולי כדאי לבחור בעיצוב ללא ידיות עבור המטבח (טריקה שקטה וכו') כדי להקשות על פתיחת מגירת הסכו"ם. המלצה אישית שלי: ייעדו לסכו"ם מגירה רחבה שתוכל להכיל גם 'כלי עבודה' נוספים כמו קולפן, מרית, כף עץ, פותחן, כותש שום ועוד.

סירים ומחבתות

עד כה, צורת סידור הסירים והמחבתות שרווחה במטבחים הישראלים היא בצורת ערימה בארון; החיסרון בצורת ה'סידור' הזו הוא שהיא עלולה להיות מסוכנת במידה ואחד מהכלים לא הונח כמו שצריך ובמקרה אחד הילדים התרוצץ ליד ארון הסירים. על כן, אני ממליצה לכם לאחסן את הסירים והמחבתות במגירה עמוקה וגדולה על יד הכיריים על מנת להנגיש אותם. השתדלו למקם אותה באזור נמוך, כיוון שמדובר בכלים יחסית כבדים.

מגבות וטקסטיל

בגדול, לדברים האלו אין איזושהי אסטרטגיה מסובכת; היה והוצאת את המפה או המגבת מהמגירה – הן לא חוזרות לשם עד אחרי הכביסה. אז אין עניין של נוחות גישת החזרה ('קון – מארי').
מומלץ לאחסן אותם במגירה, כך תמנעו מ'מפולת' ערמת המגבות; אם יש לכם אי במטבח זה המיקום האידיאלי למגירת הטקסטיל (מפות, מגבות, סינרים, בדי ייבוש כלים וכו').

אין עדיין תגובות.

השאר תגובה

התקשרו עכשיו :)